Den lange version, af historien, om min vej ind i misbruget

Herunder kan du læse den lange version af historien
Du kan også læse den kortere version ved at trykke på den knappen herunder

Historien om min vej ind i misbruget:

I dag kan jeg se, at jeg allerede i en meget ung alder viste tegn på at jeg kunne risikere afhængighed af rusmidler. Jeg har som så mange andre børn og unge oplevet voksne drikke alkohol og jeg brød mig ikke om, som så mange andre børn og unge, at være sammen med de voksne når de var påvirkede af alkohol.

Da jeg gik i 8. klasse blev mig og min bedste ven, som i øvrigt stadig er en af mine to bedstevenner, nysgerrige på alkohol efter vi havde haft en temauge omkring rusmidler i skolen. Vi snakkede noget tid om at det kunne være sjovt at prøve at drikke et par øl, men vi vidste vi ikke kunne lide smagen. En dag efter skole tog mig og min kammerat ned i den lokale fakta og købte 4 ”Bacardi Breezers” som vi drak på en bænk bag skolen. Allerede efter den første genstand mærkede jeg en snurrende fornemmelse i kroppen som jeg syntes var rigtig rar. Da vi havde drukket alle fire ”Breezers” tog vi hjem, begge en smule påvirkede af alkoholen. Min ven sagde dagen efter at det havde været sjovt at prøve, men at nu havde vi prøvet det og vi skulle lade det være da vi jo ikke måtte for vores forældre, men jeg kunne bare ikke slippe tanken om at prøve at drikke igen! Det var som om at den følelse jeg havde i kroppen efter de to ”breezers” bare var en følelse jeg måtte prøve igen. En dag i skolen fik vi fritimer fra kl. 10 og frem til efter middag kl. 13. Jeg hoppede på cyklen og cyklede hjem for jeg vidste mine forældre ikke var hjemme og jeg vidste hvor deres øl stod i garagen. Jeg bællede 5 – 6 øl, kastede op ude i haven, hoppede op på cyklen og cyklede tilbage i skole. Så sad jeg der og havde matematik og det hele snurrede rundt. Jeg syntes det føltes rart og kunne mærke det ikke var sidste gang jeg havde drukket. Jeg var allerede hooked!

Jeg begyndte at drikke oftere og oftere og efterhånden måtte mine klassekammerater og jeg selv gerne drikke en lille smule for vores forældre. Jeg måtte have to øl med til fest. Jeg tog de to øl hjemmefra og havde så (selvfølgelig) gemt 6 ude i hækken. Mit teenageliv var for alvor begyndt og det blev kun vildere og vildere det næste 6-7 år.

Som beskrevet i afsnittet ”Min opvækst” blev mine forældre skilt lige op til sommerferie mellem 8. og 9. klassetrin. Jeg husker mine følelser som værende fuldstændigt flået fra hinanden. Jeg kom i skole dagen efter min mor var taget på hotel da mine forældre jo ikke skulle bo sammen længere. Jeg havde glemt min taske, jeg havde ikke lavet lektier og var helt forvirret. Jeg fik skældud af min lære og jeg brød sammen foran hele klassen. Jeg havde det utrolig dårlig. Jeg var bare så ufattelig ked af det. Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre af alle de følelser. Jeg var i forvejen ved at blive en forvirret teenager og oveni det valgte mine forældre at de skulle skilles. Mig og min far boede ved min farmor til min mor fandt et sted at bo. Efter jeg og min far var flyttet tilbage i huset(min barndomshjem) begyndte ungdomsfesterne igen, men denne gang ofte hos mig. Min far arbejde i 3 holds skift og det gav mig meget frihed hjemme i huset idet min far ofte ikke var hjemme om aftenen og natten. Tiden min far ikke var hjemme blev brugt på at feste.

Jeg havde mødt en fyr kort inden sommerferien. Jeg havde købt en knallert for mine konfirmationspenge og kom trækkende med den en dag. Fyren jeg mødte spurgte ind til min knallert og spurgte om jeg ville med hjem og se hans, det ville jeg godt! Vi begyndte at hænge meget ud sammen og blev venner. En dag i sommerferie mellem 8. og 9. klasse kom vi til at snakke om hash. Vi snakkede om at der var mange af de ældre elever der røg det og at vi havde hørt det skulle være sjov. Vi blev enige om at prøve det. Vi fik fat i et par ældre elever vi kendte, gav dem 100 kr. (som jeg også tog af mine konfirmationspenge) og til gengæld gav de os en joint de havde rullet for os. Jeg læste stolpe op og stolpe ned på nettet omkring risikoen ved at ryge hash og da jeg til sidst havde læst alt hvad jeg følte  jeg kunne tog mig og min kammerat ned bag en gammel nedlagt fabrik og tændte op i jointen. Jeg blev skæv. Vi gik hjem og på vej hjem følte jeg at mine fødder gik igennem jorden og jeg kan huske jeg syntes det var voldsomt ubehageligt. Da jeg kom hjem og skulle sove turde jeg ikke lægge mig til at sove da jeg var bange for at dø, jeg var simpelthen bange for ikke at vågne op igen. Hvorfor endte jeg i et misbrug af stoffer når mit første møde med de ulovlige rusmidler var så ubehagelig en oplevelse? Jeg tror svaret skal findes i den følelse jeg fik første gang jeg drak samt det videre forløb jeg nu vil beskrive. Min kammerat og jeg blev enige om at vi ikke skulle ryge igen. Nu havde vi prøvet det, men ugen efter stødte jeg ind i en fyr fra min parallelklasse som jeg ikke rigtig havde snakket med før. Han stoppede mig på gaden og sagde:  ”Hey Søren, hvad er det jeg hører? Er det rigtig at DU af alle har prøvet at ryge hash? ”. Jeg svarede at ja det var rigtig nok, men at jeg ikke syntes det havde været rart. Han foreslog med det samme at jeg skulle tage med ham en aften og prøve at ryge bong. Jeg anede ikke hvad det ville sige at ryge bong. Han fortalte mig at det var hash man røg på en slags vandpibe og som slog hårde og bedre end en joint og at virkningen var sjovere. Jeg kan i dag overhovedet ikke forklare hvorfor jeg i alverden sagde ja ovenpå den første oplevelse, men hvis jeg skal komme med et hurtigt bud tror jeg at jeg på rekord tid var blevet lidt ligeglad med det hele fordi min familie lå i ruiner. Et par dage efter mødtes jeg med fyren fra parallelklasse og et par andre fra årgangen. Vi mødtes i Bøghovedskov som senere blev døbt Bonghovedskov. Lyset i skoven den dag var helt lysegrøn pga. lyset fra solen der reflekterede i de friske lysegrønne blade. Der var en masse skøn fuglesang og temperaturen var omkring 20 grader. Jeg var lidt nervøs fordi min første erfaring med hashen sad frisk i min erindring, men på trods af dette satte jeg bongen for munden og sugede den tykke skarpe røg ned i mine lunger og pustede ud. Jeg glemmer aldrig da virkningen satte ind. Jeg følte alle mine sanser blev skærpet. Jeg lyttede til fuglene som kvidrede og kvidrede og jeg følte jeg kunne lytte isoleret til det på en helt anden måde end jeg havde prøvet før. Lyset i skoven blev om muligt endnu grønnere og lysere og der spredte sig en varme og boblende fornemmelse i kroppen. Det hele føltes rart og godt. Alt den ”ked af det hed” som jeg havde i mig forsvandt for en stund. Jeg kunne igen holde ud at være i min egen krop. Pludseligt begyndte jeg bare at grine og grine og jeg kunne slet ikke stoppe igen. Vi sad resten af dagen og aftenen i skoven og da det blev aften tog jeg hjem i seng. Da jeg vågnede næste morgen var den boblende fornemmelse i maven væk, det var overskyet, fuglene der kvidrede kunne jeg heller ikke høre mere og den massive ”ked af det hed” var vendt tilbage. Det hele var trist og gråt igen. Jeg kunne igen ikke holde mine følelser ud.

Denne oplevelse blev startskuddet til et årelangt massivt blandingsmisbrug af blandt andet alkohol, hash, nervemedicin, amfetamin, kokain og ecstasy. Alt hvad der kunne gøre mig påvirket indtog jeg. Det blev samtidig også startskuddet til blandt andet mistede venskaber, stop af uddannelse, brist af fremtidsdrømme, dårlige familie relationer, massiv gæld, kriminalitet, retssager, plettet straffeattest samt manglende identitetsdannelse og kriminalitet.

Vil i høre hele min historie?

Scroll to Top